Op 31 juli 2019 is MiKado weer uitgebreid geïnspecteerd door de GGD.
We zijn op alle punten goedgekeurd.
Het inspectierapport vindt u hier.

Het Privacybeleid van MiKado kunt u hier inzien.

Nagenoeg alle werkende ouders met kinderen op een kinderdagverblijf, gastouderopvang of buitenschoolse opvang gaan er vanaf 1 januari 2019 op vooruit. Dat heeft staatssecretaris Van Ark de Eerste en Tweede Kamer laten weten. Het is de invulling van de € 248 miljoen die in het Regeerakkoord al was toegezegd.

Het maximaal te vergoeden uurtarief voor de gastouderopvang wordt in 2019 € 6,15. 
(in 2018 is dit nog € 5,91)

6 Tips om het leukste kinderboek te kiezen

Het gaat goed met het kinderboek, werd deze week bekendgemaakt. Maar hoe kies je uit al die prachtige boeken het juiste boek? Waar moet je op letten? 

 • Plaatjes blijven belangrijk
  Niet alleen dreumesen en peuters, maar ook schoolgaande kinderen houden van boeken met plaatjes. Prentenboeken bestaan bijna volledig uit afbeeldingen.
 • Sluit aan op de interesses van kinderen
  Ook jonge kinderen zijn prima in staat om hun voorkeuren aan te geven. Zet leesplezier op één en niet wat jij vindt dat goed is voor kinderen. 
 • Kies voor aantrekkelijke covers
  Kinderen zijn net als volwassenen geneigd verder te lezen als de cover hen aanspreekt. Let hier dus op als je een boek aanschaft. Kies voor de covers die jou ook aanspreken. De kans is groot dat dit de meeste kinderen ook triggert.
 • Fantasiefiguren trekken de aandacht
  Natuurlijk hebben alle kinderen hun eigen voorkeuren, maar fantasiefiguren zoals feeën, draken, heksen en kabouters doen het vaak goed. Kinderen kunnen hun fantasie volledig laten gaan en geloven dat deze gekke wezentjes echt bestaan. Dat heeft ook iets spannends.
 • Humor is onmisbaar!
  Verhalen waar kinderen om kunnen lachen, waarin alles net anders loopt dan verwacht of waar het verhaal opeens een gekke wending neemt, doen het altijd goed. Lachen om een goed boek is bijna een vereiste.
 • Daag kinderen uit
  Je hoeft zeker niet altijd het boek te kiezen dat op het niveau van kinderen ligt. Kies juist ook voor boeken die nog wat moeilijk zijn, maar die kinderen wel nieuwe woorden en verhalen leert. Boeken mogen kinderen prikkelen. Als je voorleest kun je een verhaal eventueel wat versimpelen als je merkt dat het toch wat te hoog gegrepen is.

Op maandagavond 18 september 2017 organiseren we voor alle ouders die via MiKado opvang hebben, een thema avond. Deze avond van How2talk2kids hebben we in 2011 ook al eens voor ouders gehouden en werd toen met veel enthousiasme ontvangen.

Een stukje uit de folder van How2talk2kids:
 ‘How2talk2kids laat zien dat opvoeden ook anders kan dan we gewend zijn. De workshop bied je bruikbare communicatievaardigheden, maar je hoeft je niet door ellenlange gortdroge theorieën te worstelen. Kinderen met meer zelfvertrouwen en een positiever zelfbeeld, dat is wat we onder andere willen bereiken met onze methode. How2talk2kids bied je handvatten om beter te communiceren met je kinderen, waardoor het thuis gezelliger wordt. Als de communicatie goed is en jullie elkaar begrijpen, groeit het zelfvertrouwen van je kind. Jullie band wordt sterker en hechter.'

Voor meer informatie, check de website: www.how2talk2kids.nl

De dag van de Gastouder.

De derde donderdag in september is traditiegetrouw  'De dag van de Gastouder en de Leidsters in de Kinderopvang'.
Ook Gastouderbureau MiKado grijpt deze dag aan om haar waardering te uiten voor het werk van al haar gastouders.
Gastouders hebben een intensief beroep. Ze maken vaak lange dagen (10 uur per dag is heel normaal) en toch doen ze hun werk met met veel liefde, passie en begrip voor ieder kindje dat aan hen is toevertrouwd.  
Middels een gedichtje met een bijbehorend presentje hopen we dat we hen op deze manier laten weten dat we hen enorm waarderen.

Uit Leids onderzoek blijkt dat gastouderopvang in vergelijking met kinderdagverblijven gunstiger naar voren komt. Investeren in de gastouderopvang zou dan ook in het belang van kinderen zijn. De kinderen in de gastouderopvang laten gemiddeld meer welbevinden zien, de sensitiviteit van de gastouders is hoger en er is minder lawaai dan in kinderdagverblijven. Dat meldt Universiteit Leiden.
Het gehele artikel kunt u hier lezen.