Gastouder aanbod

Bij MiKado hebben zich op dit moment 32 gastouders aangesloten. Alle gastouders van MiKado voldoen aan de vereiste kwalificaties en zijn ingeschreven in het Landelijk Register Kinderopvang en Peuterspeelzalen.
Hieronder stellen wij een aantal gastouders aan u voor. Niet al onze gastouders staan vermeld op deze pagina. Zoekt u opvang voor uw kindje? Bel of mail ons.

Daniëlle Haagse Beemden

Lees meer over Daantje....

Ik ben Danielle Ploeg, 43 zomers jong. Samen met mijn man en 3 dochters (tussen de 21 en 10 jaar) woon ik in een ruime woning vlakbij een speeltuin in de Haagse Beemden . Ik ben inmiddels al 12 jaar, met heel veel plezier, gastouder en leer nog iedere dag van de kleintjes.
Ik vind rust en regelmaat heel erg belangrijk voor de opvang. Tegelijkertijd wil ik de kinderen de ruimte geven om te ontdekken en te groeien binnen veilige grenzen. Buiten zijn is belangrijk. Dit doe ik dan ook elke dag. Lekker de kinderen laten ontdekken wat de natuur hen te bieden heeft.
In mijn houding richting kinderen ben ik heel consequent (met een vleugje humor) en tegelijkertijd altijd alert op het positieve in een kind. 

We hebben een lieve labrador waar de kinderen gek op zijn en uiteraard is ons huis geheel rookvrij. 

Informatie gastouder
 • Wijk: Haagse Beemden
 • Opvangdagen: maandag, dinsdag, donderdag
 • Leeftijd categorie: 0-4 Jaar
 • Beschikbare plaatsen: Op maandag, dinsdag en donderdag plaatsjes vrij

Sascha Waterdonken

 Lees meer....

Ik ben Sascha (1975) en woon samen met mijn vriend Martijn en dochter Luka (2007) in de Waterdonken in Breda.
Gastouderopvang bied ik sinds 2013 met heel veel plezier.
Ik bied kleinschalige opvang in een huiselijke sfeer voor kinderen tot 4 jaar, en wil zoveel mogelijk aansluiten bij uw eigen manier van opvoeden en het dagritme van uw kindje.

In mijn opvang bied ik kinderen de ruimte en vrijheid om te ontdekken en te beleven. Ik vind het belangrijk dat kinderen zich veilig voelen bij mij en in de groep en ik zorg voor voldoende rust en regelmaat. We wisselen gezamenlijke activiteiten zoals boekjes lezen, knutselen, spelletjes doen, koekjes bakken af met zelfstandig/vrij spelen.
Er is bij mij voldoende ruimte in en om het huis om vrij te spelen.
Mijn huis heeft een veilige, afgeschermde tuin met kunstgras en speeltoestellen. Met de kiddybus kunnen we er met alle kindjes tegelijk op uit te trekken, bijvoorbeeld naar de markt, of naar in van de speeltuintjes in de directe omgeving of naar de kinderboerderij, waar we ook regelmatig naar toe wandelen.

Ik heb geen huisdieren en uiteraard is onze woning rookvrij. De opvang is mogelijk van 7.00 uur tot 18.00 uur.
Wilt u meer van mij weten?
Dan kunt u contact opnemen met MiKado en kunnen we geheel vrijblijvend een kennismaking inplannen.

Informatie gastouder
 • Wijk: Waterdonken
 • Opvangdagen: maandag, dinsdag, donderdag
 • Leeftijd categorie: 0-4 Jaar
 • Beschikbare plaatsen: Op alle dagen één plaatsje vrij voor kindjes ouder dan een jaar

Yvonne Princenhage

Lees meer....


Hallo ouders,

Ik ben Yvonne en ik woon met mijn twee kinderen Layla (2010) en Dylan (2017) in Princenhage, Breda.

Ik heb een fijne, grote woonkamer met een speelhoek voor de kinderen waar ze naar hartenlust kunnen spelen en ontdekken. We doen regelmatig samen een spelletje, maken een knutselwerkje en ik lees graag voor. En weer of geen weer… iedere dag kunnen we naar buiten in onze tuin of naar een nabij gelegen speeltuintje.

Voor de kinderen is het fijn als ze weten waar ze aan toe zijn; vaste terugkerende momentjes op de dag afwisselend met vrij spel, of een activiteit samen.

Ik vind het vooral belangrijk dat de kinderen zich veilig en thuis voelen bij mij, zichzelf kunnen zijn en de aandacht krijgen die ze nodig hebben. Ik bied hen regelmaat en voldoende rust en veel gezelligheid.

Als mens ben ik vooral lief voor de kinderen, heb veel geduld en ben consequent ( nee is dan ook nee ). Ik ben zelf opgegroeid op een boerderij en ben van huis uit “niet te flauw”, kinderen leren met vallen, troosten, en weer lekker verder spelen.

Ik bied opvang aan kinderen van 0-12 jaar, 3 dagen per week, kinderen ouder dan 4 jaar zijn welkom mits ze naar de basisschool “de Sinte Maerte” in Princenhage gaan.

Met u als ouder denk ik graag mee in oplossingen en ben ik erg flexibel.

Wij hebben een hond, maar zij heeft buiten een verblijf en komt nooit in huis of in het gedeelde van de tuin waar de kinderen kunnen spelen. Zij hoeft ook niet door mij uitgelaten te worden tijdens de opvangdagen.

Naast het gastouderschap werk ik parttime als verpleegkundige in het Amphia ziekenhuis in Breda.

Wilt u graag met eigen ogen mijn gezellige opvang komen bekijken, dan bent u van harte welkom.

Meer informatie kunt u krijgen via MiKado, zij zullen u met mij in contact brengen.

Informatie gastouder
 • Wijk: Princenhage
 • Opvangdagen: dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag
 • Leeftijd categorie: 0-4 Jaar, 4-12 Jaar
 • Beschikbare plaatsen: Op alle opvangdagen plaatsjes vrij

Aukje Etten-Leur

Lees meer....

Hallo (aanstaande) ouders,

Mijn naam is Aukje en ik woon samen met mijn man, zoon Kyran (2008) en dochter Esri (2010) in Etten-Leur, wijk Hooghuis. We hebben ook een lieve poes. Sinds juni 2007 ben ik met heel veel plezier werkzaam als gastouder.
Alle kinderen mogen ontwikkelen op hun eigen tempo, ieder kind is namelijk uniek. Ik vind het wel belangrijk goed naar de kinderen te kijken. Door goed te kijken en luisteren, kun je een heleboel over kinderen te weten komen. Zelfs de kleinste baby geeft, door lichaamstaal, al aan hoe het zich voelt. De ontwikkeling van uw kind wordt dan ook goed in de gaten gehouden.
Het is belangrijk dat kindjes hun emoties leren kennen. Ieder kind is wel eens verdrietig of juist heel blij. Het benoemen van dit gedrag vind ik erg belangrijk. Kinderen blijven kinderen en doen allemaal wel eens iets wat niet de bedoeling is. We lossen dit over het algemeen op door ook hierbij het gedrag en de (mogelijke) gevolgen te benoemen en het kindje weer even op weg te helpen op de juiste manier.
Zeker zo belangrijk vind ik normen en waarden. Alsjeblieft, dankjewel, even groeten wanneer er iemand komt of gaat, lief zijn voor elkaar en elkaar geen pijn doen, zijn dingen die hier heel normaal zijn. Een goed voorbeeld hierin, doet vaak goed volgen!
Kleine kinderen zijn gebaad bij een vaste structuur. Dit zie je dan ook in de dag terug. Ik houd hierbij vooral een vaste volgorde aan en vind dat belangrijker dan de klok. Is het lekker weer, spelen we misschien net iets langer buiten of wanneer de kindjes helemaal opgaan in een fantasiespel eten we gewoon wat later fruit. Voor de allerkleinsten is dit natuurlijk anders en volg ik zoveel mogelijk het ritme en de tijden die thuis ook aangehouden worden.

Globaal verloopt onze dag als volgt:
Vrij spelen:
Nadat de kindjes gebracht worden mogen ze eerst lekker zelf spelen. Op die manier kunnen ze op hun eigen tempo wennen en voelen ze zich veilig en vertrouwd. Met speelgoed, boekjes of puzzels, samen of alleen, alles mag! Als iedereen er is, zingen we ons giga-goedemorgenliedje. Rond 8.20 uur gaan we ons klaar maken om naar school te lopen. Als we daarvan terug komen spelen we nog even verder tot het fruittijd is.
Opruimen:
Aan het eind van het vrije spel ruimen we samen op. Ik zet een muziekje aan en dan kijken of we klaar kunnen zijn voor de muziek is afgelopen of we zingen een opruimliedje. Zo wordt opruimen een feest!
Fruit eten:
We eten fruit met z'n allen aan tafel. We zingen het fruitliedje, wensen elkaar smakelijk eten en ook alsjeblieft en dankjewel zijn bij ons normaal. Bij het fruit, drinken we water, thee of diksap/siroop. We lezen een verhaaltje en als iedereen klaar is, zingen we liedjes.
Activiteit:
Aansluitend aan het fruit doen we een gezamenlijke activiteit. Knutselen, spelletjes, muziek maken etc. Tijdens de opvang werk ik met thema's en de activiteiten zullen hier vaak op afgestemd zijn. Echter door de kleinschaligheid kan er ook heel goed worden ingespeeld op de behoeften en interesses van de kinderen. Een voorbereid werkje gaat dan gewoon terug de kast in en ik speel in op de activiteit van het kind.
Buiten spelen:
Buiten spelen is erg belangrijk, ook als het weer wat minder is. We spelen buiten in onze afgesloten tuin of het speeltuintje voor de deur. Maar we gaan ook naar de grotere speeltuin in het park in de wijk, wandelen naar de schaapjes of eendjes. Af en toe maken we een uitstapje bijvoorbeeld naar de bibliotheek, een beleeftheater bij het KDV of naar het bos. Als het weer te slecht is om naar buiten te gaan, zet ik de muziek aan en gaan we dansen en beweegliedjes doen. Zo kunnen de kinderen toch lekker hun energie kwijt.
Lunchtijd:
Van buiten spelen krijg je trek, dus als de jassen uit zijn en de handen zijn gewassen gaan we aan tafel voor de boterhammen. Eten is natuurlijk een feestje met meerdere kindjes aan tafel. Vaak geldt dan 'zien eten doet eten'. Bij de boterhammen drinken we in principe melk of karnemelk. Het ene kind is sneller klaar dan het andere, maar we proberen wel even aan tafel te blijven tot iedereen klaar is. Duurt het bij een kindje wat langer, lees ik ook wel eens een extra verhaaltje voor, zo blijft het voor iedereen leuk!
Rustuurtje:
Na de boterham is het tijd voor een middagdutje. De kinderen die nog slapen, gaan naar boven. Zij slapen met maximaal 2 op 1 kamer en ik zorg dat alle kindjes slapen in een passend slaapzakje, in een eigen bedje in een schone, frisse slaapkamer.
Grotere kindjes die niet meer slapen mogen even rusten op de bank, evt. met een filmpje. Ook doen we in die tijd vaak een (gezelschaps-)spelletje of spelen met speelgoed wat voor de jongsten niet geschikt is.
Tussendoortjes tijd:
Rond 15 uur gaan we met z’n allen naar school om Esri op te halen, fijn nog even een frisse neus halen. Als we terug thuis zijn gaan we met z’n allen aan tafel. Het drinken en de koektrommel staan klaar. We zingen hier een leuk liedje over en dan is het altijd spannend wat er vandaag weer in de koektrommel zit... (biscuits, ligakoek, rijstwafel, rozijntjes etc.).
Vrij spelen of activiteit:
Na schooltijd zijn er ook weleens oudere kinderen in de opvang. Vriendjes of vriendinnetjes van Kyran en Esri. We bekijken daarom per dag wat we op dit tijdstip doen. Is het goed weer, spelen we natuurlijk lekker buiten, soms maken we onze knutsel af of spelen een spel met z'n allen. Willen kinderen lekker zelf spelen, mag dat natuurlijk ook. De middag is dan ook iedere keer weer anders!
Tussen 17.30 en 18.00 gaan wij zelf aan tafel, dit omdat onze eigen kinderen soms moeten sporten en ook weer op tijd naar bed moeten. De kinderen die op dat moment nog aanwezig zijn in de opvang, krijgen een soepstengel. Zij mogen kiezen of ze bij ons aan tafel komen zitten of nog even willen spelen tot papa of mama komt.

Kortom, de dagen vliegen voorbij!
Wilt u meer weten over mijn werk als gastouder of vrijblijvend kennis maken, neemt u dan contact op met het gastouderbureau.

Hopelijk ontmoeten we elkaar snel!
Groetjes Aukje.

Informatie gastouder
 • Wijk: Etten-Leur
 • Opvangdagen: maandag, dinsdag, donderdag
 • Leeftijd categorie: 0-4 Jaar
 • Beschikbare plaatsen: Op maandag, dinsdag en donderdag plaatsjes vrij

Marina Breda Centrum

Lees meer....

Ik woon in het centrum samen met mijn man in een gezellig, ruim huis.  Onze 4 volwassen kinderen wonen op 1 na niet meer thuis.
Voor de gastkinderen heb ik een ruime speelkamer beneden met voor iedere leeftijd voldoende speelgoed. Ook heb ik een apart slaapkamertje voor de gastkindjes beneden.
Ik ben een gastouder die actief bezig is met de gastkindjes en geniet daar iedere dag van. Maar ik vind het tevens belangrijk dat kinderen ook leren zichzelf te vermaken. Bijvoorbeeld als ik bezig ben met het schrijven in hun opvangboekjes.
Tijdens de opvangdagen houd ik uiteraard zo veel mogelijk het ritme van de kinderen aan (slapen en eten), maar verder laat ik de activiteiten tijdens een opvangdag af hangen van waar de kinderen zelf behoefte aan hebben. We zingen met elkaar, lezen boekjes en knutselen en verven regelmatig. Eén van mijn (en van de kinderen) favoriete bezigheden is heerlijke koekjes bakken en versieren. 
Iedere dag zorg ik ervoor dat de kinderen buiten komen. Het liefst naar speeltuintjes in de buurt of even een terrasje pakken in het centrum. Maar als dat niet tot de mogelijkheden behoort vanwege slaapjes van de kleintjes, dan spelen de kinderen in ieder geval buiten in onze kindvriendelijke tuin.  Dit is niet alleen goed voor de kinderen, maar zeker ook voor mij.
Pedagogisch: ik ben heel duidelijk naar de kinderen (no nonsens), maar tevens warm, met aandacht voor de behoefte van ieder kind.
In de communicatie met ouders, ben ik open en eerlijk en kom ouders graag tegemoet in hun wensen. Een goed contact, met respect voor elkaars wensen, is voor mij heel belangrijk.

Informatie gastouder
 • Wijk: Centrum
 • Opvangdagen: maandag, dinsdag, donderdag
 • Leeftijd categorie: 0-4 Jaar
 • Beschikbare plaatsen: Op maandag, dinsdag en donderdag een plaatsje vrij voor kindjes ouder dan een jaar.

Caroline Princenhage

Lees meer....

Ik ben Caroline en ben sinds 2006 gastouder. Nog steeds doe ik dit werk met heel veel plezier. Al vele kindjes van 0 tot 4 jaar heb ik in de opvang gehad. Samen met mijn man en drie zoons woon ik in een drive in woning in Princenhage en heb daar een aparte ruimte voor de opvangkindjes ingericht. De kinderen kunnen hier vrij spelen en dagelijks knutsel of teken ik met de oudere kindjes. We kunnen ook heerlijk samen gek doen, knuffelen, dansen, liedjes zingen of rustig op de bank een boekje lezen. 
Rust, regelmaat, voldoende slaap en natuurlijk op vaste tijden eten is voor ieder kindje belangrijk. Ik richt me daarin zoveel mogelijk naar de wensen van de ouder. Maar verder hanteer ik geen strakke dagindeling. Ik kijk naar wat kindjes graag willen doen. Ik probeer iedere dag naar buiten te gaan. Indien dit vanwege de verschillende slaaptijden niet mogelijk is, dan doe ik de tuindeuren open en kunnen de grotere kinderen in onze (niet al te grote) tuin spelen. Ook hebben we een speelveldje voor ons huis, waar we regelmatig komen.

Informatie gastouder
 • Wijk: Princenhage
 • Opvangdagen: maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag
 • Leeftijd categorie: 0-4 Jaar
 • Beschikbare plaatsen: Op maandag en vrijdag een plaatsjes vrij

Riekje Waterdonken/Teteringen

Lees meer....

Hallo (toekomstige) ouders,         

Mijn naam is Riekje en vanaf half augustus 2018 woon ik samen met mijn partner en twee zoons (2004 en 2007) in de kindvriendelijke nieuwbouwwijk Bouverije (Rand Teteringen/Waterdonken).
In mijn vrije tijd ben ik oa MIM moeder (Moeders Informeren Moeders). MIM moeders geven opvoedingsondersteuning, gezondheidsvoorlichting en een steuntje in de rug aan moeders die dat nodig hebben.

In mijn opvang bied ik kinderen de ruimte en vrijheid om te ontdekken en te beleven. Dat doen we samen met leuke gezamenlijke activiteiten zoals knutselen, zingen, dansen, boekjes lezen, verhalen vertellen en koekjes  bakken. Maar ook vrij spel vind ik erg belangrijk, waarbij de kinderen zelf  de ruimte krijgen hun eigen mogelijkheden te ontdekken en te ontwikkelen.

We spelen niet alleen binnen! Wij hebben een fijne tuin waarin lekker gespeeld en ontdekt kan worden. Daarnaast wandelen we regelmatig naar een speeltuintje of een kinderboerderij in de buurt. Ook samen een boodschapje doen is een gezellig uitje.   
Als de kindjes dan moe gespeeld zijn, heb ik boven voldoende bedjes om de kinderen rustig een dutje te laten doen.

Als gastouder vind ik het heel fijn elk kind de persoonlijke aandacht, veiligheid en begeleiding te kunnen geven en zo aan te sluiten bij de individuele behoefte en ontwikkeling van het kind.
Ik vind het prachtig om te zien hoe een kleine baby zich in vier jaar ontwikkelt tot een zelfverzekerde kleuter. Ik vind het heel bijzonder om daar als gastouder een onderdeel van te mogen zijn en een bescheiden bijdrage te mogen leveren.

Informatie gastouder
 • Wijk: Teteringen/Waterdonken
 • Opvangdagen: maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag
 • Leeftijd categorie: 0-4 Jaar
 • Beschikbare plaatsen: Op maandag, donderdag en vrijdag plaatsjes vrij

Mireille Etten-Leur

Lees meer.......

Beste ouders,

Graag wil ik me even aan u voorstellen.
Ik woon samen met mijn man, dochter en zoon (2004 en 2006) in de prachtige, kinderrijke nieuwbouwwijk 'Schoenmakershoek' in Etten-Leur.
Al ruim 10 jaar ben ik met heel veel plezier gastouder via Gastouderbureau MiKado.
Als ik mezelf als gastouder moet omschrijven, dan zijn onderstaande zaken van toepassing op mij;

Voorop staat bij mij dat ik mijn gastkindjes een fijne dag wil bezorgen en dat een goede, open communicatie met ouders essentieel is.
Ik voel mij zeer betrokken bij zowel de kinderen als de ouders en tegelijkertijd ben ik nuchter, duidelijk en consequent: nee is nee.
Ik kijk goed naar de behoefte van ieder kind en volg de kinderen in wat ze leuk vinden of nodig hebben. Tevens probeer ik zoveel mogelijk het dagritme en de gewoontes van ieder kind te volgen, maar uiteraard zal een kindje zich ook weleens aan moeten passen aan de groep kinderen bij mij en mijn regeltjes en gewoontes.
Ik wil kinderen in hun ontwikkeling stimuleren maar geloof sterk in de waarde van zelf ontdekken en zelf bezig zijn en geef hen daartoe ook de ruimte en het vertrouwen.

Ik ben flexibel vwb incidenteel afwijkende opvangdagen en tijden.
Wilt u een keer langskomen om mij beter te leren kennen?
Via MiKado kan dat snel geregeld worden.

Informatie gastouder
 • Wijk: Etten-Leur, Schoenmakershoek
 • Opvangdagen: maandag, dinsdag, woensdag, donderdag
 • Leeftijd categorie: 0-4 Jaar
 • Beschikbare plaatsen: Op maandag en woensdag een plaatsje vrij

Liesbeth Etten-Leur

Lees meer .....

Beste ouders,

Ik ben Liesbeth en in dit stukje vertel ik u graag iets meer over mij en mijn opvang.
In augustus 2012 ben ik begonnen met het werken als gastouder voor kinderen van 0 tot 4 jaar.
Ik ben gastouder op maandag, dinsdag en donderdag. Op de 2 andere dagen werk ik al ruim 15 jaar op een distributie bedrijf in Etten-Leur.
Samen met mijn vriend woon ik in een gezellig huis in de wijk Hoge Neer vlakbij een grote speeltuin waar ik dan ook regelmatig te vinden ben met de gastkindjes. Ik probeer iedere dag met de kindjes naar buiten te gaan met mijn bakfiets of mijn twee- of drie dubbele kinderwagen; weer of geen weer. De grotere kindjes gaan ook weleens mee op een loopfietsje.
Naast het lekker buitenspelen, vind ik het ook heel belangrijk dat de kinderen veel vrij kunnen spelen en leren van en met elkaar.
Ik laat de kinderen zelf kiezen waar ze mee willen spelen. Er is genoeg keus: auto’s, poppen, constructie speelgoed, samen puzzeltjes maken, samen boekjes lezen, kleuren, kleien……..
Onze tuin is helemaal op kinderen ingericht. Er staat een speelhuisje, een glijbaan en een zandbak.
Ook hebben we twee katten.
De gastkindjes slapen boven. Ik probeer de kinderen zoveel mogelijk alleen, in een eigen slaapkamer, te laten slapen.
Tijdens een opvangdag houd ik voor de oudere kindjes een redelijk vast ritme aan van spelen, fruit eten, lunchen en slapen. Voor de baby’s volg ik hun eigen ritme zoveel mogelijk.

Wilt u meer weten over mij en mijn opvang of wilt u keer kennis komen maken, dan kunt u contact opnemen met MiKado.

Informatie gastouder
 • Wijk: Etten-Leur, Hoge Neer
 • Opvangdagen: maandag, dinsdag, donderdag
 • Leeftijd categorie: 0-4 Jaar
 • Beschikbare plaatsen: Op maandag en donderdag een plaatsje vrij

Tuyen Etten-Leur

Lees meer....

Ik ben Tuyen Verwaal, getrouwd en moeder van 2 prachtige kinderen (2012 en 2015).

Gastouderopvang ‘t Toverklasje is een gezellige, kleine, flexibele opvang voor kinderen van 0 tot 4 jaar. Oudere broertjes en zusjes kan ik in overleg buitenschoolse opvang bieden.

Wij wonen in de Roerdomp in Etten-Leur, in een gezellige ééngezinswoning met afgesloten ruime achtertuin, voorzien van dubbele schommel, een trampoline en glijbaan voor de kinderen. Ook hebben wij fietsen, loopauto’s, een step en een kinderwip staan.

Een goede dagindeling en regelmaat vind ik erg belangrijk. Ook buitenspelen speelt bij ons een grote rol. Dit kan een picknick zijn, een wandeling naar de bakker, maar ook lekker spelen buiten of een broodje eten in de tuin.

Ik probeer zoveel mogelijk te kijken naar de behoeftes van de kinderen en daar op in te spelen, zodat ieder kind de aandacht krijgt die het verdient. Ik vind het belangrijk dat kinderen aan het einde van de dag een leuke dag hebben gehad en dat ze graag de volgende keer met plezier weer komen spelen.

Voor meer informatie: www.toverklasje.nl

Informatie gastouder
 • Wijk: Etten-Leur
 • Opvangdagen: maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag
 • Leeftijd categorie: 0-4 Jaar
 • Beschikbare plaatsen: Op maandag,dinsdag, donderdag en vrijdag plaatsjes vrij

Kirsten Princenhage

Lees meer....

Hallo,

Ik ben Kirsten van Zalinge en samen met mijn vriend Mathijs en onze twee zoontjes Daan (2013) en Bram (2016) woon ik in Breda, in de wijk Princenhage. Ons huis is een gezellige rijtjeswoning met een mooie, kindvriendelijk aangelegde tuin. Princenhage is een gezellige wijk met een eigen dorpskern, met veel groen en speelvoorzieningen voor de kinderen.

De afgelopen 10 jaar heb ik in vast dienstverband gewerkt op een kinderdagverblijf. Daarvoor heb ik jarenlang opgepast op kinderen van 0 tot 12 jaar. Ook mijn studies sluiten mooi aan op het verzorgen of werken met kinderen. Je kunt dus stellen dat werken met kinderen “wel mijn ding is”.
Maar na jarenlang gewerkt te hebben in een vrij strakke organisatie, ben ik van mening dat dit ook anders kan. Zo is het idee ontstaan om Gastouderopvang Kris&Ko te starten. Minder moeten en veel meer mogen. Maar wel binnen veilige en pedagogisch verantwoorde grenzen. Ik kan de kinderen veiligheid en geborgenheid bieden, de twee voorwaarden waarin kinderen zich optimaal kunnen ontplooien.
Er mag bij mij best veel. Ik denk dat kinderen erbij gebaat zijn om vooral zèlf op ontdekking te gaan en te leren hoe dingen werken; wat wel kan en wat niet kan. Ik wil kinderen daar graag in begeleiden. Ik houd daarbij wel altijd in gedachten dat ieder kind zich als een individu ontwikkelt en daar zijn eigen tijd voor neemt en dus ook eigen wensen heeft.

Waarom werken met kinderen zo leuk is? Waarom niet!!! Het is eigenlijk het mooiste beroep dat er is. Ik vind het heerlijk om te zien hoe kinderen zich ontwikkelen van afhankelijke baby’s tot onafhankelijke kleuters met allemaal een eigen karakter en persoonlijkheid. Het is een prachtig proces en ik wil ze daar graag bij helpen waar nodig.

Nieuwsgierig geworden? Neem dan contact op met MiKado voor een kennismakingsgesprek.
Bezoek ook mijn Facebookpagina voor een impressie en wie weet mag ik binnenkort jullie kindje verwelkomen bij Kris&Ko.

Informatie gastouder
 • Wijk: Princenhage
 • Opvangdagen: maandag, dinsdag, donderdag
 • Leeftijd categorie: 0-4 Jaar
 • Beschikbare plaatsen: Op maandag en donderdag plek voor 1 kindje, ouder dan 1 jaar

Deborah Haagse Beemden

Lees meer....

Mijn vraagouders beschrijven ‘Rode Laarsjes’ als een rustig en veilig tweede thuis.
En juist de kinderen die daar behoefte aan hebben, vinden bij mij hun plek.

Ik ben Deborah Ladenius, moeder van Fenna (2008) en Roan (2011).
Twee gevoelige kinderen, elk op hun eigen manier. Fenna vindt het erg leuk om mij te helpen met de kleinere gastkinderen wanneer ze zelf niets te doen heeft. Roan vindt het vooral nog leuk om met de grotere peuters te spelen.
Ik vind het vooral belangrijk dat een kind zich hier thuis voelt. De kinderen bepalen zelf waarmee ze spelen, ik laat ze daarin vrij. Gerichte activiteiten zijn hier dan ook geen vast item en als een kind echt niet mee wil doen, dan hoeft dat ook niet.
Wel vind ik het belangrijk om een kind goed te begeleiden in zijn zelfredzaamheid. Ik geef kinderen zoveel mogelijk de gelegenheid om dingen zelf te proberen. Ik geef begeleiding waar nodig of wanneer ze er zelf om vragen en probeer het kind weer net dat stapje verder te brengen. Maar ik wacht wel tot het kind zelf ook de motivatie heeft om iets onder de knie te krijgen. Willen ze het na wat positieve stimulans niet zelf proberen, dan komt dat later wel weer.

Gezonde voeding is in ons gezin belangrijk. Ik houd de maaltijden zoveel mogelijk suikervrij.
Voor de baby’s betekent dit dat ik veel gebruik maak van het Goodies assortiment. Ik geef water of flesvoeding te drinken en ik bied vers fruit of groentes aan.  Uiteraard in overleg met u als ouder.
Voor de oudere kinderen betekent dit dat er zo min mogelijk zoet beleg op de boterham gegeven wordt, het zoete beleg wat wij wel soms gebruiken is biologische jam, kokosbrood en appelstroop.
Snacks bestaan zoveel mogelijk uit: fruit, (snoep)-groentes en maïswafels. Enkel in de namiddag krijgen de oudere kinderen een iets minder gezonde koek zoals een speculaasje, een volkoren kaakje of een zachte wafel. Er wordt tijdens de opvang in principe geen snoep gegeven, alleen bij uitzondering een keertje als er iets te vieren valt.
Daarnaast drinken we in de ochtend naast het fruit altijd water. Bij de lunch kan er naast volle melk ook gekozen worden voor haver- of amandelmelk. In de namiddag drinken de grotere kinderen ranja zonder suiker (Coolbear) of water wanneer zij dat liever willen.

Omdat ik geen strak dagschema hanteer in de vorm van activiteiten, heb ik alle tijd en aandacht voor uw kind. Vooral voor de baby’s is dit prettig. Ik kan zoveel mogelijk hun eigen slaap- en voedingsritme aanhouden en wanneer een baby veel behoefte heeft aan nabijheid is dat dus geen enkel probleem.
Wel hanteer ik een duidelijke vaste structuur in de dagindeling. Dus vaste eetmomenten, altijd gezellig aan tafel of dezelfde rustige voedingsplek op de bank voor de baby’s.
Vaste individuele slaaptijden (ik volg de behoefte van uw kind) en duidelijke regels waarin ik consequent blijf. Ik gebruik geen strafplek, maar ik geef uw kind wel een plekje om ‘af te koelen’ wanneer het een driftbui betreft. Daarna praat ik rustig met uw kind wanneer het zich daar weer voor open stelt.
Als de kinderen hier behoefte aan hebben, mogen ze ook weleens gewoon lekker op de bank hangen met een filmpje op tv.
We beschikken over een grote tuin met een speelhuis, glijbanen en schommels. Verder natuurlijk driewielers en ander buitenspeelgoed om lekker mee aan te modderen.

Zoekt u een veilige haven met een rustige en lieve gastouder die uw kind alle ruimte geeft om zichzelf te zijn? Dan ben ik uw ideale opvangplek.

Wilt u meer van ons weten, kijk dan eens op www.rodelaarsjes.com
Als u interesse heeft in een opvangplek bij ons, dan kunt u op mijn site alle contactgegevens vinden of even contact opnemen met gastouderbureau MiKado.

Informatie gastouder
 • Wijk: Haagse Beemden
 • Opvangdagen: maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag
 • Leeftijd categorie: 0-4 Jaar, 4-12 Jaar
 • Beschikbare plaatsen: Op maandag en vrijdag (hele dag) en donderdag (tot 14.30) een plaatsje vrij

Lisette Brabantpark

Lees meer.......

Beste (aanstaande) ouders,
Sinds 1998 ben ik al gastouder en nog steeds vind ik het beroep van gastouder het mooiste dat er is. Ik doe dit werk met heel veel liefde en enthousiasme op een professionele manier. Ik zou geen ander beroep weten dat zo leuk is en zoveel voldoening geeft.
Ik heb een groot aanbod van speelmaterialen voor zowel binnen als buiten voor kindjes van 0 tot 4 jaar dat de kinderen uitdaagt om hun fantasie te laten gaan.
Ik vind zelfstandig kunnen spelen belangrijk, maar zelf speel ik ook vaak mee of begeleid ik de kinderen in hun spel. We zingen liedjes, maken een dansje of kleuren en knutselen wat. Als het even mogelijk is (ivm voedingen en slaapjes) ga ik lekker met mijn vrolijke bolderkar erop uit naar een speeltuintje in de buurt of naar een dierenparkje. Indien het schema van de kinderen het niet toelaat dat we op pad kunnen, dan kunnen de kinderen lekker buiten in de tuin spelen. Ook mijn tuin is ingericht op kinderen van 0 tot 4 jaar.
De dagindeling bij mij laat ik deels afhangen van de kinderen en de wensen van de ouders en deels heb ik zo mijn eigen vaste momenten ingebouwd waarop de kinderen bijvoorbeeld met elkaar aan tafel gaan voor een stukje fruit en de lunch.

Regelmatig volg ik een cursus of neem ik deel aan een verdiepingsavond door MiKado georganiseerd. 
"Ook al ben je een ervaren gastouder, je moet open blijven staan voor nieuwe ideeën en inzichten en bovendien is het leuk om collega gastouders te ontmoeten."

 

Informatie gastouder
 • Wijk: Brabantpark
 • Opvangdagen: maandag, dinsdag, woensdag, donderdag
 • Leeftijd categorie: 0-4 Jaar
 • Beschikbare plaatsen: Op woensdagmiddag en donderdag weer plaatsjes vrij.

Ine Teteringen

Lees meer....

Mijn naam is Ine. Ik ben getrouwd met Gerwin en moeder van Gwendolyn (1999) en Ruben (2001)

Ik werk sinds 2007 als gastouder. Mijn opvangdagen zijn maandag, dinsdag en donderdag, met ongeveer dezelfde dagindeling, maar wisselende activiteiten. 
De kinderen slapen op vaste tijden in hun eigen bedje (kamer) met hun slaapzakje en knuffeltje. Baby's spelen, eten en slapen in hun eigen ritme.
Als alle kindjes 's ochtends binnengedruppeld zijn en gegeten hebben, gaan de kinderen vrij spelen of gaan we lekker aan de wandel. Na het fruit gaan we gezamenlijk iets leuks doen zoals knutselen, puzzelen, dansen of beweegspelletjes, boekjes (voor)lezen, liedjes zingen of buiten spelen. Na de boterham gaan de kleinere kinderen slapen en de grotere kinderen samen spelen of lekker lui een kort filmpje kijken. Daarna wat drinken en een tussendoortje en gaan we weer spelen, een spelletje doen of andere leuke dingen. Ook gaan we regelmatig naar de speeltuintjes in de buurt, de winkel en de bossen.
Natuurlijk zijn er ook regels waar de kinderen zich aan moeten houden, maar binnen die regels mag een kind lekker zichzelf zijn. Ondertussen leren de kinderen spelenderwijs allemaal interessante dingen.

Ik vind het heerlijk om kinderen te zien groeien, niet alleen qua lengte, maar vooral qua ontwikkeling. Elke leeftijd heeft z'n charme. Graag help ik daar een handje bij.

 

Informatie gastouder
 • Wijk: Teteringen
 • Opvangdagen: maandag, dinsdag, donderdag
 • Leeftijd categorie: 0-4 Jaar
 • Beschikbare plaatsen: Op maandag plaats