Gastouder aanbod

Bij MiKado hebben zich op dit moment 32 gastouders aangesloten. Alle gastouders van MiKado voldoen aan de vereiste kwalificaties en zijn ingeschreven in het Landelijk Register Kinderopvang en Peuterspeelzalen.
Hieronder stellen wij een aantal gastouders aan u voor. Niet al onze gastouders staan vermeld op deze pagina. Zoekt u opvang voor uw kindje? Bel of mail ons.

Yvonne Princenhage

Lees meer....


Hallo ouders,

Ik ben Yvonne en ik woon met mijn twee kinderen Layla (2010) en Dylan (2017) in Princenhage, Breda.

Ik heb een fijne, grote woonkamer met een speelhoek voor de kinderen waar ze naar hartenlust kunnen spelen en ontdekken. We doen regelmatig samen een spelletje, maken een knutselwerkje en ik lees graag voor. En weer of geen weer… iedere dag kunnen we naar buiten in onze tuin of naar een nabij gelegen speeltuintje.

Voor de kinderen is het fijn als ze weten waar ze aan toe zijn; vaste terugkerende momentjes op de dag afwisselend met vrij spel, of een activiteit samen.

Ik vind het vooral belangrijk dat de kinderen zich veilig en thuis voelen bij mij, zichzelf kunnen zijn en de aandacht krijgen die ze nodig hebben. Ik bied hen regelmaat en voldoende rust en veel gezelligheid.

Als mens ben ik vooral lief voor de kinderen, heb veel geduld en ben consequent ( nee is dan ook nee ). Ik ben zelf opgegroeid op een boerderij en ben van huis uit “niet te flauw”, kinderen leren met vallen, troosten, en weer lekker verder spelen.

Ik bied opvang aan kinderen van 0-12 jaar, 3 dagen per week, kinderen ouder dan 4 jaar zijn welkom mits ze naar de basisschool “de Sinte Maerte” in Princenhage gaan.

Met u als ouder denk ik graag mee in oplossingen en ben ik erg flexibel.

 

Naast het gastouderschap werk ik parttime als verpleegkundige in het Amphia ziekenhuis in Breda.

Wilt u graag met eigen ogen mijn gezellige opvang komen bekijken, dan bent u van harte welkom.

Meer informatie kunt u krijgen via MiKado, zij zullen u met mij in contact brengen.

Informatie gastouder
 • Wijk: Princenhage
 • Opvangdagen: dinsdag, woensdag, donderdag
 • Leeftijd categorie: 0-4 Jaar, 4-12 Jaar
 • Beschikbare plaatsen: Op dinsdag 2 plaatsen (waarvan 1 kindje ouder dan 2 jaar), donderdag plaats voor 1 kindje ouder dan 2 jaar (vanaf november plek voor een jonger kindje).

Mieke Prinsenbeek

Lees meer...

 

Naam: Mieke Boerman-Poppelaars
Gezin: Gehuwd – 1 dochter Puck (2012)
Woonplaats: Prinsenbeek
Wijk: De Neel

Gastouderopvang UkkePuck

Na bijna 10 jaar voor verschillende kinderopvangorganisaties gewerkt te hebben, en een tijdje fulltime moeder te zijn geweest, ontstond het idee om gastouderopvang aan huis te gaan doen.

In januari 2013 is Gastouderopvang UkkePuck van start gegaan. 

Gastouderopvang UkkePuck biedt een kleinschalige, huiselijke vorm van kinderopvang dicht bij huis voor kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar. Ik wil kinderen een 2e (t)huis bieden. 

Rondom onze woning zijn mogelijkheden genoeg om lekker buiten te spelen, te wandelen, aardbeitjes te halen bij de boer, te picknicken, de eendjes te voeren of gewoon even lekker uit te waaien, te knutselen, liedjes te zingen, noem maar op, gewoon gezellig.

De kleinschalige vorm en de huiselijke sfeer van de opvang zorgt ervoor dat uw kind er zich vertrouwd en thuis voelt waardoor een goede emotionele band tussen uw kind en de gastouder gewaarborgd wordt.

Opvangaanbod gastouder
Opvangdagen: Weekdagen behalve woensdag van 07:00 tot ± 18:00 uur
Leeftijd: 0-4 jaar
Opvanglocatie:  Woning gastouder

Extra’s
Flexibele opvang in overleg tegen ander uurtarief.
Voor kinderen tot 1 jaar en voor kinderen die speciale voeding gebruiken dient de vraagouder zelf voor (fles)voeding te zorgen. Een warme maaltijd is eventueel ook mogelijk tegen een meerprijs van €2,00 per keer.
De vraagouder dient zelf voor voldoende luiers of luierbroekjes, ondergoed en reservekleding te zorgen

Informatie gastouder
 • Wijk: Prinsenbeek, de Neel
 • Opvangdagen: maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag
 • Leeftijd categorie: 0-4 Jaar
 • Beschikbare plaatsen: Maandag 1 plaatsje vrij, dinsdag per 1 maart 1 plaatsje vrij.

Nicolette Haagse Beemden

Lees meer.....

Mijn naam is Nicolette van Empel. 
Samen met mijn man Willem Jan en onze 3 kinderen (Bas 2001, Maaike 2003 en Luuk 2006) woon ik in het “oude” deel van de Haagse Beemden.
In het verleden heb ik 14 jaar in het regulier en speciaal basisonderwijs gewerkt.  Na onze verhuizing naar Breda heb ik eind 2007 de overstap naar het gastouderschap gemaakt.  Dit combineer ik met het geven van (baby-)gebarencursussen en het af en toe invallen op basisscholen.
Het is fijn om te zien hoe prettig de kinderen zich voelen in een kleinschalige opvangsituatie.

Vrijheid binnen veilige grenzen, de wereld om je heen op jouw tempo en manier kunnen ontdekken, je gehoord en veilig weten, zijn de belangrijkste pijlers van het leventje in en om ons huis.

Het dagelijks leven geeft vanzelf een regelmatig dagritme, maar ik ben daar niet heel erg strak in. Afhankelijk van het (soms onverwachte) verloop van de activiteiten, de behoefte aan wel of geen slaap, het opeens omslaande weer, kunnen de dagen er soms heel verschillend uitzien.
De kinderen kiezen vooral vaak zelf, en verrassend vaak samen,  waar ze zin hebben om mee te spelen.  Er is veel speelgoed in huis.
Daarnaast lezen, knutselen en zingen we veel samen. De grotere kinderen zijn ook altijd dol op samen spelletjes doen.
En natuurlijk zijn we zoveel mogelijk buiten. Wij wonen op loopafstand van verschillende kleine speeltuintjes en van het grote Moerenveld.  Daarnaast hebben we een fijne tuin met daarachter nog een gezamenlijk grasveld met zandbak waar de kinderen ook heerlijk kunnen spelen, terwijl er soms kleintjes liggen te slapen. 
Kleren die vies mogen worden en een extra set schone kleren in de tas, is wel een belangrijk ding bij ons thuis J

Informatie gastouder
 • Wijk: Haagse Beemden
 • Opvangdagen: maandag, dinsdag, donderdag
 • Leeftijd categorie: 0-4 Jaar
 • Beschikbare plaatsen: Plaats op maandag en donderdag

Aukje Etten-Leur

Lees meer....

"Aukje, mama van 2 kinderen, gezelligheids persoon, warmte, liefde, rust, regelmaat, enthousiast, creatief, veiligheid, geborgenheid."

Mijn naam is Aukje van Oorschot en ben 38 jaar. Ik ben getrouwd met Patrick en trotse moeder van twee kinderen: een zoon (2008) en een dochter (2010).
Ik werk sinds 2007 met heel veel plezier als gastouder. Met liefde en enthousiasme werk ik mèt en voor de kindjes in de leeftijd van 0 tot 4 jaar.
Omdat het gastouderschap een kleinschalige vorm van kinderopvang is, krijgen de kinderen veel individuele aandacht en leren ze samen te spelen en te delen. Er ontstaat een hechte band met de inderen en dat is belangrijk. Daarnaast kan er, vanwege die kleinschaligheid, ook makkelijk worden ingespeeld op de persoonlijke, unieke behoefte van ieder kind.

In de opvang werk ik met thema's (bijvoorbeeld lente, herfst, wonen, eten & drinken, vervoer, kunst) en speel ik in op actuele situaties (feestdagen zoals Pasen, Sinterklaas, Kerst, voorleesdagen). De liedjes, boekjes, knutsels en activiteiten pas ik hierop aan. Leuk, leerzaam en herkenbaar voor de kinderen. Natuurlijk is er ook ruimte voor spontane eigen ideeën van de kids.

Wij wonen in een leuke eengezinswoning in gezelschap van poes Mila. Ons huis is gelegen in een kindvriendelijke wijk, met speeltuintje voor de deur en een prachtig park om de hoek, waar wij zo naar toe wandelen. Ons huis is kindvriendelijk en veilig ingericht en heeft een heerlijke afgesloten tuin waar de kinderen lekker kunnen spelen en ravotten.
Ik ben in het bezit van een MBO-3 diploma en heb een geldig certificaat EHBO voor kinderen.

Wilt u vrijblijvend meer informatie over mij en mijn werk als gastouder? 
Wilt u graag zien waar de gastkindjes spelen en slapen?
Bent u op zoek naar opvang voor uw kind?
Neem dan contact op met mij voor een vrijblijvende kennismaking. Onder het genot van een kop koffie of thee, vertel ik u graag alles wat u wilt weten!

U kunt alvast een kijkje nemen op mijn Facebookpagina (gastouder Aukje) of mijn website https://gastouderopvang-aukje-ettenleur.jouwweb.nl

Informatie gastouder
 • Wijk: Etten-Leur
 • Opvangdagen: maandag, dinsdag, donderdag
 • Leeftijd categorie: 0-4 Jaar
 • Beschikbare plaatsen: Op maandag, dinsdag en donderdag plaatsjes vrij

Corien Princenhage

Lees meer....

MOOI IETJE-FIETJE KINDEROPVANG
een heerlijke plek voor jong en ouder...!!

Als uw kind dartelt, dan betekent dit spelend leren in een omgeving waar alles natuur, warmte, geborgenheid en eenvoud is. MOOI IETJE-FIETJE biedt zo'n omgeving.
Leren lopen in een tuin waar van alles te ontdekken valt; zaaien in het voorjaar, fruit plukken in de zomer, herfstkleuren, eikels en kastanjesrapen in de herfst en als de winter zich weer eens in zijn volle glorie aandient, sneeuwpoppen maken en sneeuwballen 'bakken'.
Maar ook taartjes, koekjes en broodjes bakken, wandelen in een nabij gelegen (sprookjes)bos, spelletjes met elkaar doen aan een grote tafel met een lekker drankje erbij en een zelf versierd koekje; knutselen met van alles en nog wat; tekenen en schilderen van 'kip-konijnen' en 'kabouter-elfjes' tot de liefste papa's en mama's van de hele wereld; in de kussens voorgelezen worden en wegdromen; de kippen en andere dieren op het terrein verzorgen; liedjes zingen. Kortom, je verwonderen over alles wat gebeurt en wat je om je heen ziet.
Zo groei je op een natuurlijke, spontane en eigen wijze, samen met andere kinderen, in de rijke rust die MOOI IETJE-FIETJE biedt.

Door mijn jarenlange ervaring als kleuterjuf - een taak die ik op sommige momenten combineer met mijn werk als interieur-styliste,  ben ik in staat om uw kind op creatieve wijze dát te bieden wat het nodig heeft of vraagt. Ik volg de kinderen en doe mee; stuur bij wanneer nodig; stimuleer en maak de tijd die uw kind bij ons doorbrengt tot een 'ontdekkingsfeestje'.
In de voor mij belangrijkste rol als moeder van onze dochter Fie, heb ik geleerd dat rust, regelmaat en je veilig voelen, de basis vormen voor een goede ontwikkeling.

Dat alles biedt MOOI IETJE-FIETJE. Daarbij vind ik uw betrokkenheid en ideeën omtrent ontwikkeling en groei van uw kind(-eren) van groot belang.
Mijn gastouderopvang is gelegen in het buitengebied.  Effen, Princenhage, Prinsenbeek, Westerpark, Rijsbergen en Etten-Leur zijn maximaal 4 kilometer van ons verwijderd.

Informatie gastouder
 • Wijk: Princenhage
 • Opvangdagen: maandag, dinsdag, donderdag
 • Leeftijd categorie: 0-4 Jaar
 • Beschikbare plaatsen: Op maandag, dinsdag en donderdag plaatsjes vrij

Nancy, Etten-Leur

Lees meer....

Mijn naam is Nancy Dirne.
Samen met mijn man, drie lieve pubers en onze kindvriendelijke labrador Jones, woon ik in een rustige straat in wijk Hooghuis in Etten-Leur.
Sinds 2017 werk ik met veel plezier als professioneel gastouder. Het geeft mij veel voldoening om samen met de kinderen allerlei activiteiten te ondernemen en zo een bijdrage te leveren aan hun ontwikkeling.
Een steentje bijdragen aan de maatschappij vind ik ook belangrijk. Momenteel werk ik als vrijwilliger bij de Speel-o-theek in Etten-Leur. In het verleden heb ik jarenlang vrijwilligerswerk gedaan voor basisschool de Hofstee. Ook het opvoeden en trainen van een aspirant geleide hond voor het KNGF behoorde tot één van mijn vrijwilligersactiviteiten.
Mijn hobby‘s zijn wandelen, hardlopen, kleding maken en saxofoon spelen bij muziekvereniging Constantia.

In mijn werk als gastouder speel ik graag in op waar kinderen behoefte aan hebben. De kinderen mogen bij mij veel: o.a. knutselen, er wordt piano gespeeld, gezongen en gedanst. Vrij spelen en veel naar buiten gaan vind ik een must.
Spelenderwijs  geef ik veel aandacht aan de taalontwikkeling en zelfredzaamheid van mijn gastkindjes. Twee zaken die ik heel belangrijk vind. Ook stel ik grensen en ben daar consequent in op een respectvolle manier. 
Ik werk aan het zelfrespect van de kinderen individueel; dat kinderen bij mij weten dat ze er mogen zijn en dat ze trots (leren) zijn op zichzelf.
Meer informatie over mijn opvang is te vinden op https://gastouderopvangnancy.nl.

Ben je opzoek naar een kleinschalige kinderopvang in huiselijke sfeer in Etten-Leur?

Dan is Gastouderopvang Nancy iets voor jou!

 

Informatie gastouder
 • Wijk: Etten-Leur
 • Opvangdagen: maandag, dinsdag, woensdag, donderdag
 • Leeftijd categorie: 0-4 Jaar
 • Beschikbare plaatsen: Maandag en dinsdag plaats. Na de zomervakantie ook op woensdag weer plaats.

Tuyen Etten-Leur

Lees meer....

Ik ben Tuyen Verwaal, getrouwd en moeder van 2 prachtige kinderen (2012 en 2015).

Gastouderopvang ‘t Toverklasje is een gezellige, kleine, flexibele opvang voor kinderen van 0 tot 4 jaar. Oudere broertjes en zusjes kan ik in overleg buitenschoolse opvang bieden.

Wij wonen in de Roerdomp in Etten-Leur, in een gezellige ééngezinswoning met afgesloten ruime achtertuin, voorzien van dubbele schommel, een trampoline en glijbaan voor de kinderen. Ook hebben wij fietsen, loopauto’s, een step en een kinderwip staan.

Een goede dagindeling en regelmaat vind ik erg belangrijk. Ook buitenspelen speelt bij ons een grote rol. Dit kan een picknick zijn, een wandeling naar de bakker, maar ook lekker spelen buiten of een broodje eten in de tuin.

Ik probeer zoveel mogelijk te kijken naar de behoeftes van de kinderen en daar op in te spelen, zodat ieder kind de aandacht krijgt die het verdient. Ik vind het belangrijk dat kinderen aan het einde van de dag een leuke dag hebben gehad en dat ze graag de volgende keer met plezier weer komen spelen.

Voor meer informatie: www.toverklasje.nl

Informatie gastouder
 • Wijk: Etten-Leur
 • Opvangdagen: maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag
 • Leeftijd categorie: 0-4 Jaar
 • Beschikbare plaatsen: Op maandag,dinsdag, donderdag en vrijdag plaatsjes vrij

Caroline Princenhage

Lees meer....

Ik ben Caroline en ben sinds 2006 gastouder. Nog steeds doe ik dit werk met heel veel plezier. Al vele kindjes van 0 tot 4 jaar heb ik in de opvang gehad. Samen met mijn man en drie zoons woon ik in een drive in woning in Princenhage en heb daar een aparte ruimte voor de opvangkindjes ingericht. De kinderen kunnen hier vrij spelen en dagelijks knutsel of teken ik met de oudere kindjes. We kunnen ook heerlijk samen gek doen, knuffelen, dansen, liedjes zingen of rustig op de bank een boekje lezen. 
Rust, regelmaat, voldoende slaap en natuurlijk op vaste tijden eten is voor ieder kindje belangrijk. Ik richt me daarin zoveel mogelijk naar de wensen van de ouder. Maar verder hanteer ik geen strakke dagindeling. Ik kijk naar wat kindjes graag willen doen. Ik probeer iedere dag naar buiten te gaan. Indien dit vanwege de verschillende slaaptijden niet mogelijk is, dan doe ik de tuindeuren open en kunnen de grotere kinderen in onze (niet al te grote) tuin spelen. Ook hebben we een speelveldje voor ons huis, waar we regelmatig komen.

Informatie gastouder
 • Wijk: Princenhage
 • Opvangdagen: maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag
 • Leeftijd categorie: 0-4 Jaar
 • Beschikbare plaatsen: Op maandag en vrijdag een plaatsjes vrij

Mandy Princenhage

Lees meer....

Beste (aanstaande) ouders,

Ik ben Mandy en samen woon ik met mijn vriend in een leuke nieuwbouwwoning in de wijk Princenhage.
Na mijn opleiding VMBO helpende en SPW3 heb ik 4 jaar als leidster op een kinderdagverblijf in Breda gewerkt. Omdat ik merkte dat ik graag meer persoonlijke aandacht aan de kinderen wilde geven, heb ik eind 2012 besloten om gastouder te worden. In eerste instantie als gastouder aan huis en sinds maart 2013 als gastouder in mijn eigen huis. Ik heb nog geen moment spijt gehad van mijn beslissing om gastouder te worden. Ik geniet nog iedere dag van alle mooie, vrolijke en ontroerende momenten die ik samen met de gastkindjes beleef.
In mijn werk houd ik een dag-structuur aan, maar niet al te strak. Het mooie van gastouderopvang is juist dat ik hiervan af kan wijken; dat ik in de gaten kan houden waar kinderen op een gegeven moment zin in of behoefte aan hebben.
Ik vind het belangrijk om enerzijds kinderen te leren zelfstandig te spelen en anderzijds om kinderen iets aan te bieden, hen te stimuleren in hun ontwikkeling en om samen activiteiten te doen. Ik heb voldoende speelgoed, afgestemd op kinderen van 0 tot 4 jaar. Ook onderneem ik dagelijks verschillende activiteiten en ga ik iedere dag met ze naar buiten; heerlijk in de tuin spelen, een wandelingetje of naar een speeltuintje in de buurt.
Met ouders wil graag meedenken over zaken die betrekking hebben op de begeleiding en het welzijn van hun kinderen. Een prettige, open communicatie met hen stel ik dan ook zeer op prijs.

Ik bied opvang van maandag tot en met donderdag.
Wilt u graag een keertje komen kijken en kennismaken met mij, dan bent u van harte welkom.

Informatie gastouder
 • Wijk: Princenhage
 • Opvangdagen: maandag, dinsdag, woensdag, donderdag
 • Leeftijd categorie: 0-4 Jaar
 • Beschikbare plaatsen: Op woensdag twee plaatsen vrij

Kirsten Princenhage

Lees meer....

Hallo,

Ik ben Kirsten van Zalinge en samen met mijn vriend Mathijs en onze twee zoontjes Daan (2013) en Bram (2016) woon ik in Breda, in de wijk Princenhage. Ons huis is een gezellige rijtjeswoning met een mooie, kindvriendelijk aangelegde tuin. Princenhage is een gezellige wijk met een eigen dorpskern, met veel groen en speelvoorzieningen voor de kinderen.

De afgelopen 10 jaar heb ik in vast dienstverband gewerkt op een kinderdagverblijf. Daarvoor heb ik jarenlang opgepast op kinderen van 0 tot 12 jaar. Ook mijn studies sluiten mooi aan op het verzorgen of werken met kinderen. Je kunt dus stellen dat werken met kinderen “wel mijn ding is”.
Maar na jarenlang gewerkt te hebben in een vrij strakke organisatie, ben ik van mening dat dit ook anders kan. Zo is het idee ontstaan om Gastouderopvang Kris&Ko te starten. Minder moeten en veel meer mogen. Maar wel binnen veilige en pedagogisch verantwoorde grenzen. Ik kan de kinderen veiligheid en geborgenheid bieden, de twee voorwaarden waarin kinderen zich optimaal kunnen ontplooien.
Er mag bij mij best veel. Ik denk dat kinderen erbij gebaat zijn om vooral zèlf op ontdekking te gaan en te leren hoe dingen werken; wat wel kan en wat niet kan. Ik wil kinderen daar graag in begeleiden. Ik houd daarbij wel altijd in gedachten dat ieder kind zich als een individu ontwikkelt en daar zijn eigen tijd voor neemt en dus ook eigen wensen heeft.

Waarom werken met kinderen zo leuk is? Waarom niet!!! Het is eigenlijk het mooiste beroep dat er is. Ik vind het heerlijk om te zien hoe kinderen zich ontwikkelen van afhankelijke baby’s tot onafhankelijke kleuters met allemaal een eigen karakter en persoonlijkheid. Het is een prachtig proces en ik wil ze daar graag bij helpen waar nodig.

Nieuwsgierig geworden? Neem dan contact op met MiKado voor een kennismakingsgesprek.
Bezoek ook mijn Facebookpagina voor een impressie en wie weet mag ik binnenkort jullie kindje verwelkomen bij Kris&Ko.

Informatie gastouder
 • Wijk: Princenhage
 • Opvangdagen: maandag, dinsdag, donderdag
 • Leeftijd categorie: 0-4 Jaar
 • Beschikbare plaatsen: Op donderdag plaats; andere dagen plaats vanaf half mei 2020

Deborah Haagse Beemden

Lees meer....

Mijn vraagouders beschrijven ‘Rode Laarsjes’ als een rustig en veilig tweede thuis.
En juist de kinderen die daar behoefte aan hebben, vinden bij mij hun plek.

Ik ben Deborah Ladenius, moeder van Fenna (2008) en Roan (2011).
Twee gevoelige kinderen, elk op hun eigen manier. Fenna vindt het erg leuk om mij te helpen met de kleinere gastkinderen wanneer ze zelf niets te doen heeft. Roan vindt het vooral nog leuk om met de grotere peuters te spelen.
Ik vind het vooral belangrijk dat een kind zich hier thuis voelt. De kinderen bepalen zelf waarmee ze spelen, ik laat ze daarin vrij. Gerichte activiteiten zijn hier dan ook geen vast item en als een kind echt niet mee wil doen, dan hoeft dat ook niet.
Wel vind ik het belangrijk om een kind goed te begeleiden in zijn zelfredzaamheid. Ik geef kinderen zoveel mogelijk de gelegenheid om dingen zelf te proberen. Ik geef begeleiding waar nodig of wanneer ze er zelf om vragen en probeer het kind weer net dat stapje verder te brengen. Maar ik wacht wel tot het kind zelf ook de motivatie heeft om iets onder de knie te krijgen. Willen ze het na wat positieve stimulans niet zelf proberen, dan komt dat later wel weer.

Gezonde voeding is in ons gezin belangrijk. Ik houd de maaltijden zoveel mogelijk suikervrij.
Voor de baby’s betekent dit dat ik veel gebruik maak van het Goodies assortiment. Ik geef water of flesvoeding te drinken en ik bied vers fruit of groentes aan.  Uiteraard in overleg met u als ouder.
Voor de oudere kinderen betekent dit dat er zo min mogelijk zoet beleg op de boterham gegeven wordt, het zoete beleg wat wij wel soms gebruiken is biologische jam, kokosbrood en appelstroop.
Snacks bestaan zoveel mogelijk uit: fruit, (snoep)-groentes en maïswafels. Enkel in de namiddag krijgen de oudere kinderen een iets minder gezonde koek zoals een speculaasje, een volkoren kaakje of een zachte wafel. Er wordt tijdens de opvang in principe geen snoep gegeven, alleen bij uitzondering een keertje als er iets te vieren valt.
Daarnaast drinken we in de ochtend naast het fruit altijd water. Bij de lunch kan er naast volle melk ook gekozen worden voor haver- of amandelmelk. In de namiddag drinken de grotere kinderen ranja zonder suiker (Coolbear) of water wanneer zij dat liever willen.

Omdat ik geen strak dagschema hanteer in de vorm van activiteiten, heb ik alle tijd en aandacht voor uw kind. Vooral voor de baby’s is dit prettig. Ik kan zoveel mogelijk hun eigen slaap- en voedingsritme aanhouden en wanneer een baby veel behoefte heeft aan nabijheid is dat dus geen enkel probleem.
Wel hanteer ik een duidelijke vaste structuur in de dagindeling. Dus vaste eetmomenten, altijd gezellig aan tafel of dezelfde rustige voedingsplek op de bank voor de baby’s.
Vaste individuele slaaptijden (ik volg de behoefte van uw kind) en duidelijke regels waarin ik consequent blijf. Ik gebruik geen strafplek, maar ik geef uw kind wel een plekje om ‘af te koelen’ wanneer het een driftbui betreft. Daarna praat ik rustig met uw kind wanneer het zich daar weer voor open stelt.
Als de kinderen hier behoefte aan hebben, mogen ze ook weleens gewoon lekker op de bank hangen met een filmpje op tv.
We beschikken over een grote tuin met een speelhuis, glijbanen en schommels. Verder natuurlijk driewielers en ander buitenspeelgoed om lekker mee aan te modderen.

Zoekt u een veilige haven met een rustige en lieve gastouder die uw kind alle ruimte geeft om zichzelf te zijn? Dan ben ik uw ideale opvangplek.

Wilt u meer van ons weten, kijk dan eens op www.rodelaarsjes.com
Als u interesse heeft in een opvangplek bij ons, dan kunt u op mijn site alle contactgegevens vinden of even contact opnemen met gastouderbureau MiKado.

Informatie gastouder
 • Wijk: Haagse Beemden
 • Opvangdagen: maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag
 • Leeftijd categorie: 0-4 Jaar, 4-12 Jaar
 • Beschikbare plaatsen: Op vrijdag plaats

Rashana Haagse Beemden

Lees meer....

Mijn naam is Rashana Lambrechts, ik ben een vrolijke, gezellige en spontane meid van 24. Samen met mijn vriend Ralph en onze baby woon ik in Breda, de wijk Kesteren. Vanaf vrijdag avond tot maandagavond is zijn zoontje Roan bij ons.

Ik vind het belangrijk dat ieder kind de persoonlijke aandacht krijgt die hij / zij nodig heeft. Door de opvang kleinschalig te houden kan ik al mijn aandacht goed verdelen over de kinderen. In een huiselijke sfeer kunnen de kinderen zich vermaken met divers speelgoed. Zo zijn er onder andere houten en plastic blokken, houten treinrails, auto's, boekjes, maar ook educatieve spelletje zoals moederdieren en hun jongen bij elkaar zoeken. Door het speelgoed af te wisselen leren de kinderen met verschillend speelgoed te spelen en kunnen zij spelenderwijs leren en zich ontwikkelen in het tempo dat bij hen past.

Ik vind het heerlijk om even naar buiten te gaan, een rondje te wandelen en de eendjes voeren. Het liefst iedere dag. Hier hoeft het niet heel warm voor te zijn, als het maar droog is.
Structuur is iets wat ik bied in de opvang door vaste eet/drink momenten, speelmomenten en rustmomenten te nemen. Er wordt gezamenlijk aan de eettafel gegeten, zodat we dit samen kunnen doen en de tijd ervoor nemen.
Ik vind het prachtig om te zien hoe ieder kind zich op zijn eigen manier en tempo ontwikkelt en vind het mooi dat ik hier een stukje aan kan en mag bijdragen. 
Wilt u meer weten over mijn opvang of een vrijblijvende afspraak met mij maken, dan kunt u contact opnemen met Gastouderbureau MiKado.

Groetjes Rashana

Informatie gastouder
 • Wijk: Haagse Beemden
 • Opvangdagen: maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag
 • Leeftijd categorie: 0-4 Jaar
 • Beschikbare plaatsen: Vanaf half augustus 2019 op alle opvangdagen nog plaatsjes vrij

Mireille Etten-Leur

Lees meer.......

Beste ouders,

Graag wil ik me even aan u voorstellen.
Ik woon samen met mijn man, dochter en zoon (2004 en 2006) in de prachtige, kinderrijke nieuwbouwwijk 'Schoenmakershoek' in Etten-Leur.
Al ruim 10 jaar ben ik met heel veel plezier gastouder via Gastouderbureau MiKado.
Als ik mezelf als gastouder moet omschrijven, dan zijn onderstaande zaken van toepassing op mij;

Voorop staat bij mij dat ik mijn gastkindjes een fijne dag wil bezorgen en dat een goede, open communicatie met ouders essentieel is.
Ik voel mij zeer betrokken bij zowel de kinderen als de ouders en tegelijkertijd ben ik nuchter, duidelijk en consequent: nee is nee.
Ik kijk goed naar de behoefte van ieder kind en volg de kinderen in wat ze leuk vinden of nodig hebben. Tevens probeer ik zoveel mogelijk het dagritme en de gewoontes van ieder kind te volgen, maar uiteraard zal een kindje zich ook weleens aan moeten passen aan de groep kinderen bij mij en mijn regeltjes en gewoontes.
Ik wil kinderen in hun ontwikkeling stimuleren maar geloof sterk in de waarde van zelf ontdekken en zelf bezig zijn en geef hen daartoe ook de ruimte en het vertrouwen.

Ik ben flexibel vwb incidenteel afwijkende opvangdagen en tijden.
Wilt u een keer langskomen om mij beter te leren kennen?
Via MiKado kan dat snel geregeld worden.

Informatie gastouder
 • Wijk: Etten-Leur, Schoenmakershoek
 • Opvangdagen: maandag, dinsdag, woensdag, donderdag
 • Leeftijd categorie: 0-4 Jaar
 • Beschikbare plaatsen: Op maandag en woensdag een plaatsje vrij

Liesbeth Etten-Leur

Lees meer .....

Beste ouders,

Ik ben Liesbeth en in dit stukje vertel ik u graag iets meer over mij en mijn opvang.
In augustus 2012 ben ik begonnen met het werken als gastouder voor kinderen van 0 tot 4 jaar.
Ik ben gastouder op maandag, dinsdag en donderdag. Op de 2 andere dagen werk ik al ruim 15 jaar op een distributie bedrijf in Etten-Leur.
Samen met mijn vriend woon ik in een gezellig huis in de wijk Hoge Neer vlakbij een grote speeltuin waar ik dan ook regelmatig te vinden ben met de gastkindjes. Ik probeer iedere dag met de kindjes naar buiten te gaan met mijn bakfiets of mijn twee- of drie dubbele kinderwagen; weer of geen weer. De grotere kindjes gaan ook weleens mee op een loopfietsje.
Naast het lekker buitenspelen, vind ik het ook heel belangrijk dat de kinderen veel vrij kunnen spelen en leren van en met elkaar.
Ik laat de kinderen zelf kiezen waar ze mee willen spelen. Er is genoeg keus: auto’s, poppen, constructie speelgoed, samen puzzeltjes maken, samen boekjes lezen, kleuren, kleien……..
Onze tuin is helemaal op kinderen ingericht. Er staat een speelhuisje, een glijbaan en een zandbak.
Ook hebben we twee katten.
De gastkindjes slapen boven. Ik probeer de kinderen zoveel mogelijk alleen, in een eigen slaapkamer, te laten slapen.
Tijdens een opvangdag houd ik voor de oudere kindjes een redelijk vast ritme aan van spelen, fruit eten, lunchen en slapen. Voor de baby’s volg ik hun eigen ritme zoveel mogelijk.

Wilt u meer weten over mij en mijn opvang of wilt u keer kennis komen maken, dan kunt u contact opnemen met MiKado.

Informatie gastouder
 • Wijk: Etten-Leur, Hoge Neer
 • Opvangdagen: maandag, dinsdag, donderdag
 • Leeftijd categorie: 0-4 Jaar

Monique, Hoge Vucht/Waterdonken

Lees meer.....

Mijn naam is Monique, ben 51 jaar en de trotse moeder van vier prachtige kinderen in de leeftijd 30 tot 20 jaar ( 1 woont er nog thuis en studeerd en werkt ). Daarnaast ben ik oma van twee kleinkinderen.

Vanaf 1989 heb ik als gastouder gewerkt. Van 2008 tot 2017 heb ik het gastouderschap tijdelijk ingeruild om op een kinderdagverblijf te gaan werken. Ik merkte dat ik de interactie en het werken met een klein groepje kinderen heel erg miste. En dan vooral de opvang in huiselijke sfeer.Sinds november 2017 heb ik mijn vaste baan bij het kinderdagverblijf opgezegd en ben me weer helemaal gaan focussen op gastouderopvang...

 

Ik wil kinderen vooral een veilig thuisgevoel bieden. Met veel empathie, een flinke dosis geduld, liefde en aandacht.  Hoe veiliger en meer geborgen een kind zich voelt, hoe beter het zich kan ontwikkelen. Voor mij hoort daar als vanzelfsprekend bij dat een kind een eigen ik mag hebben; ieder mensje is uniek, heeft een eigen karakter en ontwikkelt zich in haar/zijn eigen tempo.

Uw kind draait mee in het dagelijks leven. Bijvoorbeeld wandelingen maken, het konijn verzorgen, een boodschapje doen, maar ook gezellig knutselen, veel knuffelen en heel veel aandacht. Ik woon vlak bij de kinderboerderij, dus daar zullen wij ook zeker vaak te vinden zijn!

 

Heeft u interesse in opvang voor uw kind bij mij, dan maak ik graag kennis met u. Neemt u daarvoor contact op met Gastouderbureau MiKado.

En kijk ook eens op mijn facebook pagina ’t Appeltje.

Logo Monique

 

Informatie gastouder
 • Wijk: Hoge Vucht/Waterdonken
 • Opvangdagen: maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag
 • Leeftijd categorie: 0-4 Jaar
 • Beschikbare plaatsen: Plaatsjes vrij op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag